Maandoverzicht-April

Doop

In de maand april zijn 2 kinderen gedoopt

Ise: dochtertje van de fam. Schmitz-Thijssens

Chloé: dochtertje van de fam. Bosten-Dumont

Overleden

In de maand april zijn 3 parochianen overleden

  7 april  Martha Cuijpers-Eijssen    94 jaar

11 april  Chir In de Braek                87 jaar

17 april  Lenie Essers-Chermin       88 jaar

Huwelijk

In de maand april hebben geen huwelijken plaatsgevonden

Parochie overzicht-Maart

Doop

In de maand maart zijn geen kinderen gedoopt.

Overleden

In de maand maart zijn 4 parochianen overleden

  2 maart Jean Stassen                89 jaar

11 maart Tiny Hacqier-Souren      73 jaar

11 maart Marlène Hamaekers       73 jaar

31 maart Leo Frijnts                    97 jaar

Huwelijk

In de maand januari hebben geen huwelijken plaatsgevonden

R.-K. Kerk collecteert zondag 6 maart voor hulp aan Oekraïne

De Nederlandse bisdommen vragen de parochies om zondag 6 maart te collecteren voor hulp aan Oekraïne. De bisschoppen brengen hiervoor in deze vastentijd allereerst de Bisschoppelijke Vastenactie onder de aandacht. Mgr. Van den Hout, bisschopreferent voor missie en ontwikkelingssamenwerking: ‘Laten we ons gebed voor Oekraïne aanvullen met een gift’. 

Via het Europese katholieke caritasnetwerk helpt de Bisschoppelijke Vastenactie met de opvang van de enorme stroom vluchtelingen. In Oekraïne én in de landen eromheen. Er is op diverse plaatsen opvang ingericht waar de vluchtelingen terecht kunnen. De caritasorganisaties zorgen voor basisvoorzieningen als schoon water, voedsel, kleding en onderdak. Bijdragen kunnen worden overgemaakt via de website van de Vastenactie: www.vastenactie.nl of op bankrekeningnummer NL21 INGB 000 000 58 50 t.n.v. Vastenactie, Den Haag, o.v.v. collecte Oekraïne. 

Ook Stichting Kerk in Nood is in Oekraïne actief. De priesters en religieuzen daar, vaak al jarenlang projectpartners van Kerk in Nood, staan de mensen in het land in hun grote nood bij, maar kunnen dat alleen met financiële hulp.

 Directe lijnen

Katholieke organisaties zoals de Bisschoppelijke Vastenactie en Kerk in Nood hebben directe lijnen met de Kerk ter plaatse. Geven aan deze organisaties betekent dan ook rechtstreeks hulp geven aan de mensen in Oekraïne. 

Bidden en geven

Eerder riepen de bisschoppen al op om op woensdag 2 maart te bidden en te vasten voor vrede. Mgr. Van den Hout: ‘Laten we met elkaar de gift bij ons gebed voegen en ruimhartig geven voor al diegenen die in en vanuit Oekraïne door de oorlog gedwongen op de vlucht zijn. We geven aan organisaties met directe lijnen in het land zelf, kerken en kerkelijke instellingen die daar al bezig zijn hulp te organiseren. Laten we hen daarin zo veel als mogelijk ondersteunen.'

VASTENAKTIE 2022

De vastentijd is een tijd van bezinning. Een tijd ook om het met wat minder te doen. Dan kunnen we tijd, geld en aandacht delen met mensen die onze steun heel goed kunnen gebruiken.
Ieder jaar houdt de Nederlandse katholieke gemeenschap tijdens de vastenperiode de Vastenaktie voor mensen over de hele wereld die leven in moeilijke omstandigheden. Dat doen we omdat wij geloven dat iedere mens waardevol is en omdat we vinden dat we best iets van onze rijkdom kunnen delen. Onze hulp is dan ook voor iedereen, want we hopen dat er een dag komt dat alle mensen op aarde een goed leven kunnen leiden.

Dit jaar is de leuze van de Vastenaktie: Je land is je leven. Dit jaar gaat het geld van de Vastenaktie naar specifiek drie landen: Argentinië, Brazilië en Libanon. Ieder land heeft recht op landrechten. Enkele cijfers die een beeld schetsen:

  • 1 op de 3 mensen is voor zijn levensonderhoud afhankelijk van land.
  • Er is in de afgelopen 10 jaar 49 miljoen hectare land geroofd.
  • In 2020 werd 12,2 miljoen hectare bos gekapt.
  • In 2020 werden minstens 330 activisten vermoord.
  • Nederlandse bedrijven hebben in 26 landen landdeals. Daarmee behoren we tot de koplopers.

U krijgt in deze vastentijd drie keer een vastenzakje thuis bezorgd. U kunt dit deponeren in een van de grote bussen in de kerk of in de huisbrievenbus van de pastorie.

U kunt natuurlijk uw vastenoffer ook rechtstreeks overmaken op rekeningnummer NL21INGB0003000046 ten name van Vastenaktie Bisdom Roermond.

Wij willen deze Vastenaktie bij u van harte aanbevelen.

 

Ga naar boven
JSN Decor 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework