Parochiestructuur

Parochiefederatie Terlinden – Margraten

Sinds zondag 18 juni 2017 is de parochiefederatie Terlinden-Margraten een feit. In deze federatie gaan de parochies Sint Brigida Noorbeek, Sint Franciscus van Assisi Reijmerstok, Sint Gerlachus Banholt en Heilige Margarita Margraten samenwerken.

Met de vorming van deze federatie willen de parochies ervoor zorgen dat hun gemeenschappelijke belangen op het terrein van liturgie, diaconie, catechese en gemeenschapsopbouw voor nu en de nabije toekomst zo goed mogelijk worden behartigd. ‘Samen staan we sterker om onze parochies zo levendig mogelijk te houden’, zo is de overtuiging.

In de nieuwe federatie houdt elke parochie haar eigen identiteit. Ze blijft in de praktijk zelfstandig voortbestaan, met een eigen financiële exploitatie. Ook behouden de huidige pastoors hun functie. Er komt wel een nieuw, overkoepelend kerkbestuur voor de federatie.

De huidige kerkbesturen van de vier parochies worden omgevormd tot het parochiebestuur. Het parochiebestuur regelt alle zaken die de desbetreffende parochie aangaan.

Pastoor P. Tervoort
De pastoor verzorgt de priesterlijke taken en is voorzitter van het parochiebestuur. Hij is tevens voorzitter van de pastoraatsgroep en lid van het pastoraal team van het cluster Plateau Margraten. De pastoor of zijn vervanger in het parochiebestuur is telefonisch bereikbaar onder nummer 043-4581251 en per e-mail:

Ga naar boven
JSN Decor 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework